Thursday, September 9, 2010

SELAMAT HARI RAYA

Hari ni hari last puasa.
Esok pulak dah nak raya.
Dah sampai kampung ke semua?
Moga selamat sejahtera di jalan raya.

Pada sesiapa yang membaca.
Tak kira apa pun kasta.
Atau apa juga bangsa.
(Melayu, Cina, India, mahupun Bangla).
Asalkan kita sama seagama.

Tak kira sama ada yang
masih berkerja.
Atau yang dah over nak raya.
(Apa dah tua-tua tak boleh eksited ke?).
Asalkan kita menyambut Aidilfitri yang sama.

Tak kira sama ada yang di Malaysia.
Atau di negara jiran tetangga.
Tak ketinggalan yang di oversea sana.
(Harap-harap ada ketupat dan lemang time raya)
Asalkan kita bergembira di hari mulia.

Aku ucapkan tulus dari hati.
Selamat Hari Raya Aidilfitri.
Moga korang semua dirahmati.
Lepas raya InsyaAllah jumpa lagi.

Hehhhhh.....

6 comments:

Cik Lurpak said...

Selamat Hari Raya bro! Maaf zahir batin.. Aku rasa lauk raya umah aku ni tahun ni lagi meriah dr lauk raya 2 tahun lepas kat Malaysia.. heheheh.. Aku baru lepas melapis dan mengecheese kek2 dkt umah ni.. jemput la dtg, airasia kan adaaaa!!! hehehehe

DrSinga said...

Selamat Raya Dek!!!!

en_me said...

salam aidilfitri juger wat abg afendi ariff ittewww.. ja’alanallahu minal ‘aidin wal faizin, maaf zahir batin dr me yg jauh dimata..

gadisBunga said...

silamat ali laye. maap jaher bathen!

Afzainizam said...

*♥♥♥♥**♥♥♥♥**♥♥♥♥**♥♥♥♥**♥♥♥♥*
----==--SalamAidilfitri---==----
--=== Maaf Zahir & Batin ===--
*♥♥♥♥**♥♥♥♥**♥♥♥♥**♥♥♥♥**♥♥♥♥*
Budak-budak main mercun,
Jangan sampai terbakar tangan,
Di Aidilfitri kita berhimpun,
Hulurkan tangan meminta ampun.

Anak zirafah dimakan buaya,
Buaya Tain makan kelapa,
Bila makan juadah raya,
Yang miskin jangan dilupa.

Sudah tiba Hari Raya,
Setelah kita sebulan berpuasa,
Hari Raya di sambut gembira,
Jangan pula ada yang berduka.

Pagi raya semua gembira,
Berjalan bersama rakan dan taulan,
Ketika enak menjamu selera,
Orang yang tiada jangan dilupakan.
*♥♥♥♥**♥♥♥♥**♥♥♥♥**♥♥♥♥**♥♥♥♥*
buat pembaca blog kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com
semoga kesalahan dimaafkan, silaturrahim kekal erat

woooo slamat raya kat ko satu family harap ko beraya sakan ye taun ni.... hahhhh harapnya camtu lah....

afendi ariff said...

meloves: jauh wo..

dr: sama2 kak!

me: tq me!

gb: bila masa ko ade buat slh ngan aku sis?heh...

afzainizam: harap ko pun sama.