Thursday, March 10, 2011

PTPTN

Siapa-siapa yang ada saudara mara yang kerja kat PTPTN tolong kasi tahu aku dengan kadar segera ye!Kalau tak dapat ketua eksekutifnya, yang kerja kerani biasa pun tak apa.Kalau tak dapat pegawai atasannya, yang kerja jaga kaunter pun jadi la.Tapi kalau dapat pegawai yang kerja kat bahagian bayaran balik pinjaman tentu lagi afdal rasanya, tentu lagi bersesuaian dengan maksud, niat dan agenda.

Daripada dia orang berhabis puluh-puluh ribu buat iklan kat paper dan tivi, belanja ratus-ratus ribu untuk hantar surat amaran dan notis terkini , bayar juta-juta untuk link dengan Imigresen dan Lembaga Hasil Dalam Negeri, membazir ratus -ratus juta lagi untuk buat meeting kat kabinet sambil menghabiskan karipap dan kopi, semata-mata nak pastikan peminjam bayar hutang dan tak lari gi oversea; ada baiknya dia orang call je no. ni.

Yang kasi pinjaman boleh senang-lenang goyang kaki, tunggu payment tiap-tiap hujung bulan, masa orang tengah gaji.Yang meminjam pulak dengan rela hati terbayar hutang tanpa dia orang sedari.Ini cara halus, cara lemah lembut, cara terpuji.Tak perlu ugut mengugut, tak perlu saman menyaman, tak perlu keji mengeji.

Cuma; feenya agak mahal sikit la.1 jutaan saja.Tapi berbaloilah jika nak dibandingkan dengan ratusan juta yang dibuang hanya untuk buat meeting makan karipap saja.Er!Ada berani ka?

Hehhhhh.............

13 comments:

kucingorengemok said...

mi hun ngan teh tarik pun ada, lebey boleh bungkus bawak balik, hihi

gadisBunga said...

biasanya nescafe masa meeting sedap wooo!

DeLancrettLurpak said...

alaaaaaa, aku suka gi meeting.. dpt makan roti jala dgn kari ayam pekat .. hehehhehehehe..


tapi aku tak dgr boss aku ckp apa, yg pastinya aku bangun 3-4 kali utk pi toilet aje.. heheheh

aliaaroslan said...

sambil makan kat meeting tu, main psp bawah meja. game sudoku harus..

DrSinga said...

bak kata Harirh Iskandar ..
' halussssss ...'

afendi ariff said...

k.o.g: er...ko siap bwk blk ke?heh!

gb: tp neskepi kat jkr adalah sggh tidak best!

meloves: pasal aku meeting asyik dpt karipap je?

alia: huh!mana sempat dik...

dr: er...tak pasti plak se'halusssss...' itu ke tak?

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Salam Sebuah persahabatan....
Terima kasih
kembara ziarah maya”

uihhhh sendiri mau ingat utang + bunga = bayar.....

along mau tolong bukan tak mau tolong... tapi tolong bayar itu bunga dulu tau...

you bayar pada gua.... Gua mau beli itu kalipap manyak sedap makan panas-panas

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

uihhhhh kalau hari hari meting makan free best gak jimat belanjerrr.... tapi tak syok lah kalau kena bambu..

uihhhhhhh hutang mau bayar tau....

J@J@ / Bini The Rock said...

demn!
gua tetiba teringat masa kije kilang karen..'minah karen' org dedulu kata..

sikit2 miting! tak capai target miting! baru masuk kije miting!
naik meluat gua rasa time tuh!! dah la klem karipap pun gua tak merasa... cisss!!
err..lu tau klem karipap?

Ummi Nisaa said...

kisah2 ptptn: ada org kata: tak kenal maka tak cinta.
dah kenal: merana.. mcm org bercinta: mandi rasa mcm tak basah; rupa2nya dek angau ngan ptptn, tak perasan dah mandi ke lum. makan rasa tak kenyang, tapi asyik makan dek stresss. ptptn..oooo ptptn....

afendi ariff said...

afzainizam: ya2...sudah hutang mesti mau bayar...heh!

jaja: klem?karipap pun blh claim ye?

ummi: hutang budi dibawa mati...heh!

princess_eryna said...

aku br nak amik gambo psl iklan nih.... ko da amik dulu ghope nye bro.... tp kutip cara halus tuh camnerr erk?.. pakai bomoh ke?

afendi ariff said...

eryna: santau kot sis...heh!