Tuesday, March 1, 2011

MUDA

Dah sebulan lebih dah aku tak update blog rupanya.Nak buat lagu mana; aku sibuk betul sekarang ni haa!Kadang tu sampai nak korek hidung pun aku kena pikir 3 – 4 kali; takut terbuang masa nak siapkan kerja.Pernah sekali tu aku rasa sesak nafas semacam je, ingatkan aku ada penyakit semput ke apa; taik hidung banyak rupanya; sampai susah nak bernyawa.Ceh!

Tapi dalam sibuk bekerja dan belajar sekaligus sempat jugak aku entertain family sebelah wife aku yang datang dari Penang hari tu; masa raya Cina.Dia orang datang KL saja nak jalan-jalan; nak ronda-ronda.Hari pertamanya dia orang pergi Melaka; berjimba-jimba, berhuha-huha.Tapi aku sefamily tak follow pasal aku banyak kerja.

Hari keduanya pulak dia orang cadang nak pergi Nilai 3.Adik ipar aku dari Penang tu khabarnya sampai dah naik histeria nak pegi Nilai 3.Sampai nak makan pun takde feel, asyik ingatkan kain cadar.Tidur pulak asyik meracau-racau je, ingatkan pasu bunga.Mandi pun selalu sipi-sipi je, asyik teringatkan kain ela.

Entah apa khabar palsu yang dia dengar pasal Nilai 3 tah sampai dia jadik gila betul nak pergi sana?Mula-mulanya aku macam malas je nak pergi sama; tapi pasal takde sorang pun family belah wife aku yang tahu jalan nak ke Nilai 3; hatta pak mentua aku sekalipun, maka terpaksalah aku jadi GPRS dia orang untuk ke sana.

Hari tu buat pertama kalinya aku pakai t-shirt Batman yang baru aku beli kat Down Town Shah Alam 2 - 3 minggu lepas.Murah je t-shirt tu; t-shirt Siam.Lepas budak tukang jual tu tolak diskaun 3 ringgit, dapat la aku 15 ringgit harganya.Heh!Diskaun konon; padahal aku beli t-shirt Superman kat situ 2 bulan lepas, memang 15 ringgit je pun harganya.

Masa aku sarungkan t-shirt Batman tu ke tubuh, baru aku sedar yang t-shirt tu bersaiz M rupanya.Walaupun t-shirt tu memang masih muat untuk aku pakai, namun tak pernahlah dalam sejarah hidup aku dah tua-tua ni pakai t-shirt yang melekat-lekat ke dada sampai susah nak dimasuki udara.Tapi memandangkan aku dah terbeli t-shirt tu, takkanlah aku nak buang macam tu saja; pakai aje la.

Kebetulan; aku baru je potong rambut, hari sebelumnya.Bila dah pakai t-shirt kecik yang ketat di dada; dipadankan pula dengan jeans lusuh yang agak sendat di paha; dengan kasut Converse buatan Amerika, penampilan aku memang agak berlainan; aku rasa.Agak muda, agak ceria; tapi itu yang aku rasa.Orang lain pulak mungkin rasa nak muntah tengok aku dressing mengalahkan orang muda.Heh!

Kat Nilai 3 orang tak berapa nak ada.Kedai pun banyak yang tak buka.Maklum la; raya.Masa lalu kat sebelah kedai jual t-shirt Siam yang beraneka rupa, aku nampak t-shirt Superman yang sebijik macam aku punya, tapi bersaiz budak; bergantungan dalam kedai tu.Wah!Kalau aku belikan sehelai untuk Danish barulah nampak macam boria.Ye tak?

Cepat-cepat aku tarik tangan Danish, capai sehelai dan acukan ke badannya; besar sikit tapi kira muatlah!Lepas check condition t-shirt tu lebih kurang, tanpa banyak soal aku tuju cashier dan terus bayar; 10 ringgit saja harganya.Nyonya kedai yang aku agak tua sikit dari aku tu tersengih sambil masukkan t-shirt tu ke dalam beg plastik, sebelum bersuara, “Wa!Lu banyak baik aa?Beli baju untuk anak buah ka?”

Celaka ini nyonya.Punya la seksa aku nak mendapatkan si Danish ni sampai keluar peluh jantan betina; dia boleh kata Danish tu anak buah aku ka?Lepas berisgtifar dua tiga das dalam hati, dengan nada tenang aku jawab,”Ini bukan anak buah, ini saya punya anak”.

Dahi nyonya tu berkerut lima, matanya sedikit terbeliak lagak orang tidak percaya.”Wa!Lu nampak manyak muda meh?”.

“Betul!Ini saya punya anak.Yang kecik tu pun saya punya anak”,jawab aku pula sambil menunding ke arah Qistina yang laju berlari keliling kedai sambil dikejar oleh wife aku.

“Betul la!Lu nampak muda lor”,katanya lagi sambil menghulurkan beg plastik berisi t-shirt Superman.

Aku senyum sambil ucap terima kasih.Nyonya ni betul ikhlas ke atau cuma nak ‘pancing’ aku beli t-shirt lagi sehelai dua?Entahlah!Mungkin dia ikhlas kot; aku memang nampak lebih muda bila pakai t-shirt ketat melekat ke dada.Tapi lepas aku fikir-fikirkan semula dengan rasionalnya; aku rasa ‘ayat’ nyonya tu lebih hala ke taktik nak ‘pancing’ aku beli t-shirt lagi sehelai dua je.Dah 37 pun muda lagi ke?

Hehhhhh……………

16 comments:

sarukman said...

hoih, muda lagi tuuu... cer kalau ko pakai topi ala-ala cat farish, confirm org kata baru lepas belajauu, hehehehe

sarukman said...

sarukman tu aku, terguna laki aku nye account ler pulak,

deLancrettLurpak

kucingorengemok said...

apek takde ngorat lu ke? lu kan cam magnet abang² gay di luar sana, kih kih >:)

indahnyasisuria said...
This comment has been removed by the author.
indahnyasisuria said...

bace blog sambil breakfast... after 1st paragraph terus comment, cos x bg amaran pn 'jgn baca sambil makan..' hehe... :)

gadisBunga said...

hahahaha mengong!!!! mula dahhh....pasni nak pakai lagi ka macam tu?

lain kali taruk la jeket selai...ni pakai melekap2 macam tu...ish! haahaaa!!!

J@J@ / Bini The Rock said...

--wa bayangkan Pezal tahir..--

wah!! jgn lu buat perangai bukak bukak baju sudah lah! PTPTN dah langsai?



ehh? ada kena mengena ke??
hehehehe

DrSinga said...

pakai cap..
pakai jeket kulit yang kat lengan ada jurai2 kulit..
rantai besor ..
.
.
peh....
37 minus 10 tahun Bro!!

afendi ariff said...

meloves: aku igt shahruk khan mana la tadi...heh!topi cat farish???heh...not my taste!

k.o.g: alhamdulillah...nilai 3 bebas dari gay...heh!

cik mimpi: heh!jgn baca blog masa makan

gb: igt nak beli baju spiderman saiz M plak la...

jaja: wa bukak baju time mandi je sis

dr singa: ni mana punya pesyen ni kak?heh....

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Salam Persahabatan kami datang ziarah blog anda
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

WOIIIII APE PETUA KO AWET MUDA NI .... KO RENDAM MUKA KAT PENGAWIT KERRRR....

yang pastinyerrr lelaki tetap muda waLAU anak dah berderet 5 orang... tetap tak makan tua walau dah bercucu cicit... tetap manis dibibir walau full kota wife sampai empat.... still bergaya walau pokai... still power lerrr..hebat lerrrr ko ni.

en_me said...

bz kanns.. ehehe

aliaaroslan said...

baek punya mengayat nyonya tu.

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Maaf kerana lama tak berkunjung yerrr .. kerana ade masalah pada laptop aku..baru hantar repair lerr...

uihhhh muda tak selamanyerrr... tua tak dipinta.... yelahhhh ko mmg awet muda.... jelous aku....

afendi ariff said...

afzainizam: nak awet muda mkn nasi bro...jgn mkn meggi...heh!

me: tak byk masa nak g jln2 tgkp gambo cam ko bro...

alia: nyonya nak meniaga, cam tu la dik...

afzainizam: igt pesan aku bro...mkn nasik...heh!

suhaidashukor said...

ha....tpi yang sempoi masa balik dr nilai nk p i ct...timbul plak 2 orang superman lgi, satu ppuan n satu lagi budak...gara2 ketiak kluar jus muhahahahahahahaha.....

afendi ariff said...

alang: nak muntah aku wei!!!