Tuesday, October 5, 2010

FAREWELL

Khamis lepas.Hari last aku berkhidmat kat SCG Consultant selepas hampir 3 tahun kerja kat situ.Hari Rabu sebelumnya, ada jamuan hari raya merangkap farewell untuk aku.Aku tak pasti farewell pasal suka aku blah atau pasal sedih.Yang pasti cuma boski je ada; bosnita puasa katanya.Aku kurang periksa pulak sama ada puasa Syawal atau puasa ganti.Tapi dari segi pengamatan aku, orang yang dah hujung-hujung rentang macam tu tak mungkin puasa ganti.Heh!

Meskipun aku ni nampak macam garang (walau tak segarang Dr. Singa), kasar tingkah laku mahupun tutur bahasa, tapi kalu bab-bab farewell maxwell ni aku lemah sikit.Terus dalam hati ada taman tiba-tiba.Susah nak cakap apa yang aku rasa.Tambah-tambah bila dapat pulak 2-3 hadiah perpisahan.Wa tacing beb!Wa tacing!

2-3 minggu sebelum nak berhenti hari tu aku macam tak cukup kaki tangan.Mana sibuk dengan kerja, mana nak hadap test dan study, mana nak pergi open house lagi.Nak memblog jauh sekali.Jadi kerja-kerja ofis aku siapkan setakat yang termampu.Walaupun tak 100% aku habiskan, at least ada something yang aku tinggalkan.Tambahan pulak replacement aku pun dah ada (tapi aku tak sempat jumpa), jadi biarlah dia yang sudahkan.Kalau semua aku nak kena siapkan, nanti dia masuk nak buat kerja apa pulak?Ye dak?Heh!

Apa pun aku rasa aku dah tinggalkan segalanya dengan sejahtera; dengan baik.Cuma tinggal 1-2 benda je lagi yang perlu dibereskan; dan aku percaya, protégé aku mampu settlekan semuanya.Dia pekerja yang baik, rajin, pandai, bukan budak-budak lagi, dah cukup besar, malah lebih besar dari aku; cuma kurang keyakinan diri.Aku harap replacement aku tu mampu bimbing dia dan bukannya sibuk nak belajar dengan dia.Chaiyok Aspa!

Selamat tinggal buat staff-staff yang aku dah anggap macam adik-adik dan anak saudara.Yang sudi berkongsi makan dan minum; yang sudi berkongsi kerja.Yang sanggup membantu waktu date line hampir tiba; aku hargai dan tak lupa itu semua.Tak mampu aku nak balas budi baik semua.Walaupun aku dah tak lagi kerja kat sana, insyaAllah masih akan ada duit raya buat mereka; itu pun kalau aku masih kaya.Heh!

Selamat tinggal buat semua staff SCG.Terima kasih atas segalanya.Halalkan makan dan minum kiranya ada.Walaupun ada yang masih ‘berhutang’ dengan aku (sejak aku masuk kerja sampailah aku dah keluar ni), tapi tak apa lah; memang tak ada rezeki aku agaknya.Heh!

Aku mintak maaf atas segala kekasaran bahasa mahupun salah silap tutur kata.Jangan simpan dalam dada; silap-silap jadi dosa.Moga maju jaya hendaknya.Moga selamat semuanya.Moga SCG tambah sejahtera.Moga dapat bonus berganda-ganda.Moga semua jadi kaya-raya; termasuklah aku juga.

Selamat!Hehhhhh......

7 comments:

Cik Lurpak said...

waaa.. ini mesti dpt offer lebih ni.. rezeki jgn ditolak ye dak? ko buat drama tak masa farewell ?

princess_eryna said...

pas nih ko nak g mane plak bro???...

DrSinga said...

ko ada bagi ucapan-ucapan syahdu tak masa farewell maxwell??

kucingorengemok said...

gila taman ko hari ni... macam tak percaya je, heheh

weeee said...

cm xcy gaks...hehhe...syahdu bc blog pg ni...pa2 pon...smoga en afendi maju jy...n happy slalu...(hehheee)...

J@J@ / Bini The Rock said...

betol ke aku masok blog budak Pendi nih???
ke aku termasuk rumah 'budak skima'...

errr...

**ape hadiah best yg lu dpt??

afendi ariff said...

meloves: blh la rezeki anak2...drama2 takde la sis...tapi mata ada jgk kaca2...heh!

eryna: kat bangsar sis...tempat jem!

dr: er...actually i'm speechless..heh!

k.o.g: ko tak caya????aku pong...heh!

zaza: tq pearl!dh berapa bulan?

jaja: betulll...lu caya la sis!hadiah?boski kasi jadik director...tp aku tolak...heh!